Vita muffins med rosenbladstopping och vanilj

Vita rosenmuffins

Muffins är ett fantastiskt bakverk som passar till allt ifrån fika och efterrätt till fest och bröllop. Med en smet på rosenblad, vaniljgarnityr, och rosenbladtopping tar dessa muffins det till en helt ny nivå!
05 mars, 2020

8-10 muffins

Muffins:

125 g smör

2 dl (125 g) vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

¼ tsk salt

2 ägg

1 ¼ dl (125 g) strösocker

2 msk mjölk

1 msk rosenvatten

1 msk hackade rosenblad (kan uteslutas, rosenblad är ätliga så länge de inte är besprutade, försäkra dig om det först)

lite smör till kakformarna

Topping:

100 g naturell färskost

50 g mjukt smör

1 dl (50 g) florsocker

1 tsk vaniljsocker

Garnering:

rosenblad

äkta vaniljpulver

Så här gör du:

1. Värm ugnen till 200°.

2. Smält smöret.

3. Vänd ihop mjöl med bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke.

4. Knäck äggen i en annan bunke och vispa upp med socker till en ljus, luftig massa.

5. Tillsätt mjölblandningen under omrörning.

6. Tillsätt mjölk, rosenvatten och det smälta smöret.

7. Hacka rosenbladen och vänd ner i smeten.

8. Fördela smeten i 8–10 smorda, små metallformar eller muffinsformar.

9. Grädda gyllene i ugnen, ca 15 minuter, känn med sticka.

10. Låt svalna på ett ugnsgaller.

11. Rör ihop färskosten med rumsvarmt smör och florsocker.

12. Smaka av med vaniljsocker.

13. Ta ut muffinsarna ur formarna och bred en klick topping på var och en.

14. Garnera med rosenblad och pudra gärna lite vaniljpulver över.

Vita rosenmuffins

Vita rosenmuffins.

Av: Julie Hey
Foto: Betina Hastoft

LÄS MER:

Chokladbakelser med kaffe

Glassbakelse med hallonmaräng

Saftiga chokladmuffins med hallonfrosting