Vit örtsås – ett måste till fisk och skaldjur

Recept på vit örtsås

Betina Hastoft
Vår vita örtsås är lätt att göra och den är fullproppad med örter som gör att den blir ett måste till fisk och skaldjur!
01 september, 2021
TV: Se 5 ovärderliga lifehacks i köket du vill kunna
0:58

Efter reklamen: TV: Se 5 ovärderliga lifehacks i köket du vill kunna

(0:58)

Vit örtsås

En sås till stekt fisk eller som dipp till skaldjur.

Så gör du en vit örtsås
Betina Hastoft

4 portioner

Du behöver:

1 schalottenlök
1 knippe färsk dill
1 kruka körvel
½ dl vitt vin
3 dl crème fraiche
1 knivsudd riven muskot
1 citron
Salt och vitpeppar

Gör så här:

  1. Riv löken fint. Hacka dill och körvel mycket fint.
  2. Koka upp lök och vin i en kastrull och låt småkoka i2 minuter. Tillsätt crème fraiche och värm upp, utan att det kokar.
  3. Tillsätt riven muskot, 2 msk citronsaft och smaka av med salt och peppar. Rör ner örter och servera till fisk eller skaldjur.

Recept: Julie Hey Foto: Betina Hastoft

TV: Se 3 lyxiga och enkla recept på vardagsmat
1:16

Efter reklamen: TV: Se 3 lyxiga och enkla recept på vardagsmat

(1:16)

Missa inte

Stekt torskrygg med salladslök och mangold

Vårig torsk – toppad med brynt smör!

3 lyxiga recept med skaldjur

Triss i skaldjur!

Lyxig Piggvar med kålrabbi och bisque

Lyxa till det med piggvar!