Drömmig Vit chokladmousse med matcha-te och violer

Recept på vit chokladmousse med matcha-te och violer

Skovdal Nordic
Tro det eller ej men matcha-te och vit choklad är en vanlig smakkombination i Japan. Den söta vita chokladmoussen passar utmärkt med det lite bittra som finns i matcha-te. Testa själv!
04 maj, 2021

Vit chokladmousse med matcha-te och violer

Matcha-pulver ger en fin färg och med sin lätt bittra ton en fin kontrast till det söta i moussen, men går förstås att utesluta.

Bjud på vit chokladmousse med matcha-te och violer
Skovdal Nordic

6 portioner

Du behöver:

100 g vit choklad
1 ½ dl crème fraiche
2 äggvitor
2 msk strösocker
2 tsk matcha-tepulver
1 dl vispgrädde
Ätbara violer och tusensköna

Gör så här:

  1. Hacka chokladen smått och smält över vattenbad. Vänd ner crème fraiche i chokladen. Vispa äggvitorna till ett fast skum tillsammans med socker och matcha-pulver. Vänd försiktigt ner äggvite-vispet i chokladen. Vispa grädden och vänd ner även den i chokladmassan.
  2. Fördela moussen i 6 glas eller skålar, ställ kallt i minst 4 timmar. Garnera med ätbara blommor och servera.

Recept och foto: Skovdal Nordic

Chokladmousse med syltade blåbär och vit choklad

Mäktig och magnifik efterrätt med goda smaker!

Citronmoussetårta med glaze och vit choklad

Wow!

Vit chokladblondie med hallon och mandel

Kakan bakas enkelt i långpanna.