Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Drömmig Vit chokladmousse med matcha-te och violer

04 maj, 2021 
AvRedaktionen ELLE
Recept på vit chokladmousse med matcha-te och violer
Tro det eller ej men matcha-te och vit choklad är en vanlig smakkombination i Japan. Den söta vita chokladmoussen passar utmärkt med det lite bittra som finns i matcha-te. Testa själv!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Chokladcupcakes med salt kola-frostingBrand logo
Chokladcupcakes med salt kola-frosting

Vit chokladmousse med matcha-te och violer

Matcha-pulver ger en fin färg och med sin lätt bittra ton en fin kontrast till det söta i moussen, men går förstås att utesluta.

Bjud på vit chokladmousse med matcha-te och violer

6 portioner

Du behöver:

100 g vit choklad
1 ½ dl crème fraiche
2 äggvitor
2 msk strösocker
2 tsk matcha-tepulver
1 dl vispgrädde
Ätbara violer och tusensköna

Gör så här:

  1. Hacka chokladen smått och smält över vattenbad. Vänd ner crème fraiche i chokladen. Vispa äggvitorna till ett fast skum tillsammans med socker och matcha-pulver. Vänd försiktigt ner äggvite-vispet i chokladen. Vispa grädden och vänd ner även den i chokladmassan.
  2. Fördela moussen i 6 glas eller skålar, ställ kallt i minst 4 timmar. Garnera med ätbara blommor och servera.

Recept och foto: Skovdal Nordic

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons