Vit chokladmousse med lime och passionsfrukt

Vit chokladmousse med lime och passionsfrukt.

Enkel chokladmousse med vit choklad, lime och vispgrädde. Toppa med passionsfrukt och strö över limezest strax före servering.
05 december, 2016

6–8 personer

Du behöver:

150 g vit choklad

1 lime, skal och saft

3 dl vispgrädde

Dekoration:

6–8 passionsfrukter

1 lime, zest

Gör så här:

Smält chokladen över varmt vattenbad eller i mikron. Skrubba limen, och riv av skalet och pressa ur saften. Vispa grädden och vänd ner limeskalet, smaka av med saften. Vänd först ner 1 dl av grädden i den smälta chokladen och sedan resten, lite i taget. Fördela moussen i fina glas och låt stå i kylen i minst 1 timme. Före servering, gröp ur en passionsfruktshalva över varje portion, strö över limezest och toppa med ytterligare en passionsfruktshalva.

Vit chokladmousse med lime och passionsfrukt.

Vit chokladmousse med lime och passionsfrukt.

Recept: Åsa Swanberg
Foto: Malou Holm