Vit chokladmousse med lime och passionsfrukt
- AvRedaktionen
Enkel chokladmousse med vit choklad, lime och vispgrädde. Toppa med passionsfrukt och strö över limezest strax före servering.
6–8 personer
Du behöver:
150 g vit choklad
1 lime, skal och saft
3 dl vispgrädde
Dekoration:
6–8 passionsfrukter
1 lime, zest
Gör så här:
Smält chokladen över varmt vattenbad eller i mikron. Skrubba limen, och riv av skalet och pressa ur saften. Vispa grädden och vänd ner limeskalet, smaka av med saften. Vänd först ner 1 dl av grädden i den smälta chokladen och sedan resten, lite i taget. Fördela moussen i fina glas och låt stå i kylen i minst 1 timme. Före servering, gröp ur en passionsfruktshalva över varje portion, strö över limezest och toppa med ytterligare en passionsfruktshalva.
Recept: Åsa Swanberg
Foto: Malou Holm