Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Violglass med vaniljdruvor

13 feb, 2014
AvRedaktionen
Violglass med vaniljdruvor.
Snabb och enkel dessert med ljuvlig violglass och vindruvor i vanilj. Den som vill imponera lite extra gör egen glass, men det går alldeles utmärkt att köpa färdig.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

2 portioner

Tid: 15 minuter

Du behöver:

1 dl vatten

1 dl strösocker

1/2 vaniljstång

150 g kärnfria druvor

2 kulor violglass, eller vanilj (Sia)

Gör så här:

Häll vatten och socker i en kastrull, skrapa ur vaniljfröna, med en liten sked, ned i kastrullen. Lägg även i stången. Låt det koka utan lock till en simmig lag. Lägg i druvorna och låt det kallna. Servera till glassen.

Violglass med vaniljdruvor.
Violglass med vaniljdruvor.

Av: Liselotte Forslin
Foto: Ulrika Ekblom
Assistent: Kerstin Danielsson

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons