Här är vinnaren av "Dessertmästarna" 2018

21 mar, 2018 
AvMinna Wallén-Widung
Alla deltagare i Dessertmästarna 2018. Foto: Magnus Selander/Kanal 5
Efter en rafflande final mellan Josef Assio, Joy Harris och Per Bäckström står det nu klart vem vinnaren av Dessertmästarna 2018 är. Läs allt om finalen här!
Annons

I finalen av Dessertmästarna 2018 står det mellan veteranen Per Bäckström, 45, från Stockholm som deltar i programmet för tredje gången, nykomlingen Joy Harris, 26, konditor från Borås samt Josef Assio, 34, kock från Falköping som deltar i tävlingen för andra gången.

Per Bäckström, Joy Harris och Josef Assio. Foto: Kanal 5
Per Bäckström, Joy Harris och Josef Assio. Foto: Kanal 5

I det sista programmet har juryn – bestående av konditorerna Magnus Johansson, Roy Fares och Sebastien Boudet – valt ett påsktema. I det första momentet gäller det att forma perfekta ägg av marsipan, sorbet och choklad på kortast tid.

Annons

Per vinner första utmaningen

Segrande ur den striden går veteranen Per Bäckström, som därmed vinner fem minuters försprång gentemot sina konkurrenter. Dessutom har han tio minuter extra sedan förra veckans vinst, och den sammanlagda kvarten gör honom självsäker.

– Jag kommer att göra den grymmaste tårta ni har sett, säger han till jurymedlemmen Roy Fares inför det sista momentet – att skapa ett påskigt dessertbord.

Per Bäckström. Foto: Kanal 5
Per Bäckström. Foto: Kanal 5

Joy sekunder efter Per

Nykomlingen Joy Harris är bara sekunder efter Per i äggstafetten och även inför den sista deltävlingen känns hon säker.

Annons

Men för Josef Assio börjar finalen betydligt skakigare. Han har stora problem med äggstafetten, där han också kommer överlägset sist. Men inför den sista och avgörande deltävlingen är han peppad och segerviss.

– Det finns inga ord för hur glad jag skulle bli om jag vann ”Dessertmästarna”, säger han i programmet.

Roy Fares, Sebastien Boudet och Magnus Johansson. Foto: Kanal 5
Roy Fares, Sebastien Boudet och Magnus Johansson. Foto: Kanal 5

Josef Assio bestämmer sig för att göra en så kallad citrusminestrone bestående av mandarinsorbet och filéade klyftor av apelsin och grapefrukt. Han gör också en tårta med smak av sesam, pistage, aprikos och apelsinblom samt ett stort chokladägg fyllt med mandelkakor.

Annons

Stressig och skakig final

Det blir en stressig final för alla tre deltagare. Per Bäckström tappar allt mer av sitt försprång och börjar inse att han valt för invecklade moment i sina bakverk.

– Det har inte gått riktigt som jag ville i dag, säger han i programmet.

Joy Harris i "Dessetmästarna". Foto: Kanal 5
Joy Harris i ”Dessetmästarna”. Foto: Kanal 5

Också Josef Assio börjar tappa skärpan mot slutet av tävlingen.

– När det var en halvtimme kvar så kände jag att jag började tappa lite fokus, så jag var tvungen att börja peppa mig själv. ”Kom igen Josef, tappa inte det här nu”.

Josef Assios vinnande påskdesserter. Foto: Kanal 5
Josef Assios vinnande påskdesserter. Foto: Kanal 5

Joy och Josef sist kvar

Men när tiden till sist är slut, är Josef ändå nöjd med sin insats – och det är juryn också. Snart står det klart att Per slutar på en tredjeplats för tredje gången i ”Dessertmästarna”. Det står alltså mellan Joy och Josef.

Annons

– Josef, du var nära att åka ut flera gånger i början, och helt ärligt så var det ingen här som riktigt trodde på att du skulle komma till final. Men under vägen har du lyssnat, växt, utvecklats och imponerat på oss. Tårtan du gör nu i finalen har jättehärliga smaker, det är en av de godaste tårtorna vi har ätit den här säsongen, säger Roy Fares innan jurytrion avslöjar att han har vunnit den sjätte säsongen av ”Dessertmästarna”.

Josef Assio – vinnare av Dessertmästarna 2018. Foto: Kanal 5
Josef Assio – vinnare av Dessertmästarna 2018. Foto: Kanal 5

Lyckan hos vinnaren blir total

– Jag tror att jag har vunnit för att jag aldrig gav upp och slet in i det sista. Nu känns det som om allt slit jag lagt ner under hela mitt liv faktiskt har betalat sig.

Annons

Stort grattis önskar ELLE mat & vin!

Läs allt om deltagarna i Dessertmästarna 2018.
Läs allt om deltagarna i Dessertmästarna 2018.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons