Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Vinbärslemonad med violer, citron och vanilj

07 jun, 2012 
AvRedaktionen
Vinbärslemonad med violer, citron och vanilj.
Svalka dig med en ljuvlig lemonad i sommarvärmen. Här samsas citroner, svarta vinbär, vanilj och vackra violer i en och samma kanna.
Annons

ca 3 liter

Tid: 35 minuter + tid i kyl

Du behöver:

1 liter svarta vinbär

3 citroner

1 lime

5 dl strösocker

1 vaniljstång

1 1/2 liter vatten

Gör så här:

Tvätta vinbären och lägg dem i en bunke och mosa bären. Tvätta citrusfrukterna väl och riv skalet fint och spara. Pressa sedan citrusfrukterna.

Tillsätt skal och saft i vinbärsmoset och blanda i sockret. Dela vaniljstången på längden. Koka upp vatten och vaniljstång. Häll den heta lagen över vinbärsblandningen och rör om. Låt vila minst ett dygn i kylskåp.

Sila bort vaniljstång och bär och använd saften som ett koncentrat. Spara saften i väl rengjorda flaskor. Håller cirka tre dagar i kylen. Späd med vatten till önskad styrka vid servering. Dekorera med blandade violer.

Vinbärslemonad med violer, citron och vanilj.
Vinbärslemonad med violer, citron och vanilj.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons