Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Små vegotortillas med picklad rödlök och havrefraiche

20 jan, 2022 
AvRedaktionen ELLE
Recept på vegotortillas
Bjud på små vegotortillas med picklad rödlök, lime och havrefraiche. Toppa med koriander (för den som vill)!
Annons
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällenBrand logo
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

Små vegotortillas

Ingen fest utan taco, eller hur?

Så gör du små vegotortillas

12 små tacos

Du behöver:

350 g strimlat vegankött, t ex Pease
2 msk olivolja
1 msk spiskummin
1 msk rökt paprikapulver
1 msk torkad oregano
1 msk tomatpuré
Salt och nymalen svartpeppar
1 ½ msk bbq-sås
1 tsk srirachasås
1 msk soja
1 tsk socker

Till servering:

12 veganska majstortillas
Picklad rödlök
2 röda chilifrukter
½ kruka koriander
3 lime
Havrefraiche

Gör så här:

  1. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs de torra kryddorna och tomatpuré i oljan tills det börjar dofta. Tillsätt vegankött och stek några minuter tills det får lite yta. Salta och peppra. Häll i bbq-sås, srirachasås samt soja. Låt koka in några minuter. Späd eventuellt med lite vatten om det behövs. Smaka av med socker, salt och peppar.
  2. Värm majstortillabröden. Servera dem fyllda med vegankött, picklad rödlök, strimlad urkärnad chili, plockad koriander samt limeklyftor och havrefraiche vid sidan av.

Recept: Julie Bavant Foto: Caron Aline Sammanställt av Virginie Dolata, Sophie Pratt

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons