Vegogryta med ris, aprikos och mango chutney

Recept på vegogryta med ris, aprikos och mango chutney

Columbus Leth
En mustig vegogryta är bra mat till många. Den serveras med ris, aprikoser och kryddig mango chutney.
31 januari, 2022
0:49

Efter reklamen: Festlig chokladmoussetårta med mirror glaze

(0:49)

Vegogryta med ris, aprikos och mango chutney

Mustig och god, med en massa härliga tillbehör att välja mellan.

Gör en mustig vegogryta med ris, aprikos och mango chutney
Columbus Leth

4 portioner

Du behöver:

2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
3 cm färsk ingefära
3 morötter
Olivolja, till stekning
1 msk curry
400 g vegobitar
1 burk kokosmjölk
6 dl grönsaksbuljong
150 g sockerärter
2 lime
Salt och nymalen peppar
1 färsk röd chili

Till servering:

300 g jasminris
1 ångad broccoli
150 g torkade aprikoser
200 g mango chutney
150 g rostade och saltade cashewnötter
1 knippe färsk koriander

Gör så här:

  1. Skala löken och vitlöken och hacka dem fint. Skala ingefära och finriv. Skala och skär morötterna i tunna skivor. Fräs lök, vitlök och ingefära i lite olja i en kastrull. Tillsätt curry, och stek tills det börjar dofta. Häll vegobitarna i pannan och bryn dem lätt. Tillsätt morötter, kokosmjölk och buljong och låt puttra i pannan i 15–20 minuter under lock.
  2. Vänd ner sockerärterna och smaka av med saften från limefrukterna, salt och peppar. Rensa och skär chilin i fina skivor, och strö den över grytan.
  3. Servering: Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Skölj och skär broccolin i små buketter och koka dem i lättsaltat vatten i en kastrull tills de precis är mjuka men fortfarande har tuggmotstånd. Servera ris, broccoli, torkade aprikoser, mango chutney, cashewnötter och färsk koriander i små skålar och servera till grytan.

Recept: Timm Vladimir Foto: Columbus Leth