Vegoburgare med tomatsalsa och hummus

Recept på vegoburgare med tomatsalsa och hummus

Betina Hastoft
Inget slår en riktigt maxad burgare! Testa denna vegoburgare med tomatsalsa, hummus och ugnsrostade grönsaker – den är oslagbar!
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen
2:00

Efter reklamen: Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

(2:00)

Slå på ljud

Vegoburgare med tomatsalsa och hummus

Krämig hummus, matiga grönsaker och en härlig tomatsalsa – en ny favoritburgare är här.

Laga en riktigt god vegoburgare med tomatsalsa och hummus
Betina Hastoft

4 portioner

Du behöver:

4 hamburgerbröd
50 g rucola
200 g hummus

Ugnsrostade grönsaker:

1 aubergine
1 zucchini
1 paprika
1 rödlök
1 ½ msk olja, till stekning
2 tsk timjan
Salt och nymalen svartpeppar

Tomatsalsa:

4 tomater
2 nävar färsk basilika
1 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
Socker
Salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 220° Skölj grönsakerna, skala löken och skär alla grönsakerna i tunna skivor.
  2. Fördela grönsakerna på en bakplåtspappersklädd plåt, pensla dem med olja, krydda med timjan, salt och peppar. Stek i ugnen i cirka 15 minuter tills de är gyllene och mjuka. Skölj tomaterna, tärna dem fint och låt överskottsvätska rinna av.
  3. Skölj och hacka basilika och rör ihop med tomater, olja och balsamvinäger i en skål. Smaka av med lite socker, salt och peppar.
  4. Värm burgarbröden. Skölj och torka rucola. Bred botten på burgarbröden med hummus, fyll dem sedan med rucola, grönsaker och tomatsalsa.

Foto: Columbus Leth, Betina Hastoft