Vegetariska piroger med korianderdipp

Vegetariska piroger med korianderdipp.

Frasiga piroger av smördeg med kryddig fyllning och svalkande korianderdipp. Koriander och het curry är en fantastisk kombination och den här dippen passar utmärkt till pirogerna.
31 januari, 2017

12 st

Tid: 50 minuter

Du behöver:

1 paket smördegsplattor

smör att pensla med

Fyllning:

1 gul lök (finhackad)

1 vitlöksklyfta (finhackad)

smör till pannan

200 g vegetarisk färs

1 tsk spiskummin

1 tsk garam masala

1 tsk curry

2 tsk paprikapulver

1–2 krm cayennepeppar

1 dl vatten

2 msk tomatpuré

1 tsk salt

Gör så här:

Fräs löken och vitlöken i en panna med smör. Tillsätt färsen, krydda med spiskummin, garam masala, curry, paprikapulver och cayennepepp­ar. Blanda runt och fräs tillsammans. Häll över vattnet och rör i tomatpurén. Koka upp och smaka av med salt och eventuellt mer kryddor.

Sätt ugnen på 200°. Kavla ut smördegen och ta ut rundlar med utsticksmått eller glas och lägg en klick av färsen i mitten på varje rundel. Vik till halvmånar och försegla skarven genom att trycka med en gaffel längst kanten.

Pensla pirogerna med smält smör och grädda dem sedan i ca 12 minuter. Servera med dipp.

Korianderdipp

Tid: 5 minuter

Gör så här:

Hacka 1 kruka koriander och blanda med 4 dl yoghurt (10 %) och 2 msk mango chutney. Smaka av med salt.

Vegetariska piroger med korianderdipp.

Vegetariska piroger med korianderdipp.

Av: Frida Anthin-Broberg
Foto: Lina Östling