Vegetarisk tacosallad med grillade majskolvar

Uppdatera din tacomiddag med den här fräscha och mättande tacosalladen – som dessutom är helt vegetariskt. Perfekt för dig som är vegetarian eller bara vill dra ner på köttkonsumtionen.
18 november, 2016
tacosallad-vegetarisk

Du kan variera toppingen på tacosalladen efter egen smak.

4 portioner

Ingredienser:

1 förpackning vegetariska strimlor, exempelvis quornstrimlor

1 påse färdigblandad tacokrydda

2 majskolvar

1 paprika, hackad

12 körsbärstomater, halverade

200 g blandad grönsallad

200 g kidneybönor

1 lime

½ färsk chili, finhackad

salt och peppar

olja till stekning

Till servering:

200 g salsa

200 g gräddfil

200 g nachochips

Gör så här:

1. Hetta upp olja i stekpanna på medelvärme och fräs tacokryddan försiktigt. Lägg strimlorna i pannan och stek i 6 till 8 minuter, eller tills de fått fin färg.

2. Stek eller grilla majskolvarna och dela dem.

3. Fördela sallad, paprika, tomater, bönor och strimlorna på tallrikar. Pressa över saften från lime och strö över den finhackade chilin. Servera med majskolvar, salsa, gräddfil och nachochips.

Recept och foto: Quorn

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: