Smörgåstårtebakelse med potatis, avokado och dill

Recept på smörgåstårtebakelse med potatis, avokado och dill

Inhouse Studios
Även vegetarianer älskar smörgåstårta så bjud på en smörgåstårtebakelse med potatis, avokado och dill. Klassiska svenska smaker som passar alla!
19 april, 2022
2:00

Efter reklamen: Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

(2:00)

Smörgåstårtebakelse med potatis, avokado och dill

Vegetarisk goding, gömd under drivor av rökt ost och smakrika skott. Passar till de flesta!

Så lagar du en vegetarisk smörgåstårtebakelse med potatis, avokado och dill
Inhouse Studios

4 portioner

Du behöver:

3 kokta potatisar
3 hårdkokta ägg
1 dl hackad persilja
1 msk torkad dill
½ dl hackad kapris
2 avokador
200 g färskost med smak av örter
Salt och peppar
12 skivor ljus formfranska

Topping:

2 dl crème fraiche
80 g rökt ost
120 g späda kålskott
Lila basilika

Gör så här:

  1. Skala och finhacka kokt potatis och ägg, och blanda med hackad persilja, torkad dill och kapris. Mosa avokadon och vänd ner färskost och avokado i röran, smaka av med salt och peppar.
  2. Stansa ut brödskivorna med en rund stans eller kopp. Spara resterande bröd till annat eller ströbröd.
  3. Bred på ett lager av fyllningen och lägg sedan på en skiva bröd. Bred på resterande fyllning och toppa med en brödskiva. Bred ett tunt lager crème fraiche runt om hela tårtan. Riv över ett rejält lager ost och dekorera sedan med fina skott och blad av kål och basilika.

Foto: Søren Staun Petersen