Julig bowl med vegetarisk prinskorv och grönkål

Allt fler upptäcker fördelarna med att äta vegetariskt och särskilt under julens köttdignande dagar kan det kännas lockande med något fräscht. Sätt den här juliga bowlen på årets julbord – enkel att göra och god att avnjuta.
20 november, 2017
Vegetarisk bowl med julens smaker.

Vegetarisk bowl med julens smaker.

Smoothiebowl, açaíbowl och pokébowl – det senaste året har vi fått dille på att äta mat-, frukost- och mellanmålsblandningar ur en skål, så varför inte testa bowlkonceptet även till jul?

Den här ovo-vegetariska bowlrätten med vegetarisk prinskorv, grönkål och srirachamajonnäs kombinerar julens smaker, men med en spännande twist.

Vegetarisk bowl med julens smaker

2 portioner

Ingredienser:

1 förpackning vegetarisk prinskorv, exempelvis Quorn prinskorv

200 g färsk grönkål

200 g edemamebönor, skalade

250 g halverade körsbärstomater

3 msk olivolja

1 citron, saften

rostade sesamfrön

salt och peppar

Srirachamajonnäs:

2 dl majonnäs

2-3 msk srirachasås

Gör så här:

1. Skär bort de grövsta stammarna från grönkålsbladen och skölj. Fräs i olja några minuter på medelvärme.

2. Ta bort grönkålen från spisen och ringla över olivolja och citronsaft. Tillsätt bönor och tomat, smaka av med salt och peppar.

3. Stek den vegetariska prinskorven enligt anvisningar.

4. Blanda majonnäs och srirachasåsen.

5. Lägg grönkål, bönorna, tomaten och prinskorven i en djup skål. Toppa med sesamfrön och srirachamjonnäsen.

Recept och foto: Quorn