Du behöver:
400 ml kokosmjölk (eller kokosgrädde)
1 matsked sötströ (eller strösocker)
1,5 matskedar kakaopulver
Eventuellt: 20 gram mörk choklad att riva över moussen
Gör så här:
- Låt kokosmjölken stå i kylen över natten. Då separeras grädden från vattnet.
- Öppna burken och skopa ut det översta lagret av tjock grädde. Kokosvattnet som blir över kan du använda i till exempel havregrynsgröt eller en smoothie.
- Mixa kokosgrädden och sötströ i cirka 1-2 minuter i en skål med hjälp av en mixervisp.
- Häll i kakaopulver och mixa i någon minut till.
- Eventuellt: garnera med riven choklad.
- Servera direkt eller förvara i kylskåpet.
Testa också: Veganska chokladtryfflar – gjorda på avokado!

Veganska chokladtryfflar – gjorda på avokado!
Foto: Cafe Delites