Vattenmelon med parmaskinka, bönor och rostade mandlar
- AvRedaktionen
Vattenmelon och parmaskinka är gott tillsammans. Här får de sällskap av matiga bönor, krispiga mandlar och en sval yoghurtdressing.
4 personer
Du behöver:
75 g mandlar
1 tsk olja
havssalt
Dressing:
1/2 gurka
1 kvist mynta
1/2 lime, saften
1 1/2 dl grekisk yoghurt
havssalt
nymald svartpeppar
50 g fetaost
Sallad:
1 vattenmelon
1 rödlök
1 röd chili
150 g färska spenatblad
5 kvistar basilika
1 msk olivolja
havssalt
nymald svartpeppar
1 msk äppelcidervinäger
1 burk svarta bönor
100 g svarta oliver utan kärnor
12 skivor parmaskinka
Gör så här:
- Hacka mandlarna grovt. Värm en stekpanna med matolja i och rosta mandlarna i 5 minuter. Strö salt över och låt mandlarna svalna på lite hushållspapper.
- Hacka gurkan till dressingen fint. Plocka myntabladen och hacka fint. Blanda gurka, mynta och limesaft med yoghurt, salt och peppar. Smula sist ner fetaost.
- Tärna vattenmelonen. Hacka rödlök och chili fint. Skölj spenatbladen och hacka basilikan, blanda allt i en stor skål. Rör ihop allt med olivolja , salt och peppar. Tillsätt äppelcidervinäger droppe för droppe och vispa ihop dressingen. Slå över de övriga ingredienserna.
- Slå av vattnet från bönorna och skölj dem. Blanda ner bönorna i salladen tillsammans med oliverna.
- Servera med parmaskinka, rostade mandlar och yoghurtdressing.
Recept & foto: Linn Grubbström