Vattenmelon med parmaskinka, bönor och rostade mandlar

Vattenmelon och parmaskinka är gott tillsammans. Här får de sällskap av matiga bönor, krispiga mandlar och en sval yoghurtdressing.
14 augusti, 2018
Vattenmelon med parmaskinka, bönor och rostade mandlar.

Vattenmelon med parmaskinka, bönor och rostade mandlar.

4 personer

Du behöver:

75 g mandlar

1 tsk olja

havssalt

Dressing:

1/2 gurka

1 kvist mynta

1/2 lime, saften

1 1/2 dl grekisk yoghurt

havssalt

nymald svartpeppar

50 g fetaost

Sallad:

1 vattenmelon

1 rödlök

1 röd chili

150 g färska spenatblad

5 kvistar basilika

1 msk olivolja

havssalt

nymald svartpeppar

1 msk äppelcidervinäger

1 burk svarta bönor

100 g svarta oliver utan kärnor

12 skivor parmaskinka

Gör så här:

  1. Hacka mandlarna grovt. Värm en stekpanna med matolja i och rosta mandlarna i 5 minuter. Strö salt över och låt mandlarna svalna på lite hushållspapper.
  2. Hacka gurkan till dressingen fint. Plocka myntabladen och hacka fint. Blanda gurka, mynta och limesaft med yoghurt, salt och peppar. Smula sist ner fetaost.
  3. Tärna vattenmelonen. Hacka rödlök och chili fint. Skölj spenatbladen och hacka basilikan, blanda allt i en stor skål. Rör ihop allt med olivolja , salt och peppar. Tillsätt äppelcidervinäger droppe för droppe och vispa ihop dressingen. Slå över de övriga ingredienserna.
  4. Slå av vattnet från bönorna och skölj dem. Blanda ner bönorna i salladen tillsammans med oliverna.
  5. Servera med parmaskinka, rostade mandlar och yoghurtdressing.

Recept & foto: Linn Grubbström

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: