Vårsoppa med ruccola

  • AvSofie Nyblin
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
ellemv0601 LORDAG.indd

Vårsoppa med ruccola

Förrätt • Tid: 15 minuter

Vackert grön vårsoppa serverad som liten entrérätt tillsammans med bröd. Soppan kan förberedas, mixa då ner ruccolan precis innan servering.

200 g potatis (skalad och delad)

75 g rotselleri (skalad och delad)

1/2 purjolök (strimlad)

1 ask rucola 4 msk olivolja

1/2 tsk salt

1/2 tsk nymalen svartpeppar

Koka potatis, rotselleri och purjo i 7 dl saltat vatten ca 10 min. Tillsätt rucola och olivolja och mixa med stavmixer direkt i kastrullen tills soppan är slät. Smaka av med salt och peppar. Servera soppan varm i små glas, gärna med små brödpinnar till.

Av Peter Norman och Marita Johansson Foto Mikael Strinnhed