Varm macka med gruyère och skinka

Varm macka med gruyère och skinka.

Ljuvligt goda varma mackor med gruyèrost, dijonsenap och rökt skinka. Med hemgjord chilisås blir mackorna extra goda!
28 januari, 2017

4 personer

Tid: 15 minuter

Du behöver:

4 stora skivor levainbröd

smör

4 skivor god rökt skinka

4 skivor gruyèreost

1 msk dijonsenap

2 msk hemgjord chilisås

olivolja (till stekning)

Gör så här:

Bred smör på brödskivorna. Lägg osten och skinkan på två av dem, bred ut lite senap och den hemgjorda chilisåsen på skinkan, och lägg några skivor ost på toppen. Lägg på de två andra brödskivorna och pressa samman. Stek dem i en stekpanna med lite olivolja, cirka 5 min på varje sida tills de är krispiga och osten smält. Dela dem i två bitar och servera!

Hemgjord chilisås:

Tid: 40 minuter

Både het och söt, en riktig smakförhöjare!

Du behöver:

2 röda chilifrukter (hackade)

2 vitlöksklyftor (hackade)

2 msk olivolja

6 kvisttomater

1 dl råsocker

1 dl vitvinsvinäger

1 dl vatten

1 tsk salt

Gör så här:

Fräs chili och vitlök i olivolja utan att de tar färg. Hacka tomaterna under tiden och häll ner i kastrullen. Häll på råsocker, vinäger, vatt­en och salt. Rör runt och låt småputtra i cirka 30 minuter. Rör runt kontinuerligt så det inte bränns vid!

Mixa sedan till önskad tjocklek och låt svalna. Häll upp i en burk och förvara i kylen.

Varm macka med gruyère och skinka.

Varm macka med gruyère och skinka.

Av: Linda Lundgren
Foto: Fabian Björnstjerna