Varm auberginesallad
- AvRedaktionen
God och enkel sallad med grillad aubergine som passar perfekt som tillbehör till det mesta. Smaksätt med olivolja, citron, vitlök och persilja. Medelhavssmaker när de är som bäst!
6 personer
Tid: 45 minuter
Du behöver:
2 aubergine (skurna i 1 cm tunna skivor)
8 msk olivolja
Dressing:
1 dl jungfruolivolja
1 citron (rivet skal och 2 msk pressad citronsaft)
1 vitlöksklyfta (pressad)
4 msk hackad slätbladig persilja
2 msk hackad citrontimjan
Salt och peppar
Gör så här:
Pensla båda sidorna på auberginskivorna med olivolja och grilla i ca 3–5 minuter på varje sida tills de fått färg och blivit mjuka. Lägg dem i en form med höga kanter. Mixa alla ingredienserna till dressingen och ringla dressingen över auberginen. Täck med folie och låt stå i 15 minuter för att smakerna ska hinna sätta sig. Servera ljummen.