Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Varm auberginesallad

30 sep, 2015
AvRedaktionen
Varm auberginesallad.
God och enkel sallad med grillad aubergine som passar perfekt som tillbehör till det mesta. Smaksätt med olivolja, citron, vitlök och persilja. Medelhavssmaker när de är som bäst!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

6 personer

Tid: 45 minuter

Du behöver:

2 aubergine (skurna i 1 cm tunna skivor)

8 msk olivolja

Dressing:

1 dl jungfruolivolja

1 citron (rivet skal och 2 msk pressad citronsaft)

1 vitlöksklyfta (pressad)

4 msk hackad slätbladig persilja

2 msk hackad citrontimjan

Salt och peppar

Gör så här:

Pensla båda sidorna på auberginskivorna med olivolja och grilla i ca 3–5 minuter på varje sida tills de fått färg och blivit mjuka. Lägg dem i en form med höga kanter. Mixa alla ingredienserna till dressingen och ringla dressingen över auberginen. Täck med folie och låt stå i 15 minuter för att smakerna ska hinna sätta sig. Servera ljummen.

Varm auberginesallad.
Varm auberginesallad.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons