Vårgrönpotatissallad med sockerärter och salladslök

Recept på vårgrönpotatissallad med sockerärter och salladslök
Den här vårgrönapotatissalladen gör sig allra bäst med färskpotatis om det finns – som blandas med salladslök, ärter och sockerärter.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

3 matiga våfflorBrand logo

3 matiga våfflor

Vårgrönpotatissallad

Hittar du färskpotatis är den förstås given i den här salladen.

Så gör du en vårgrönpotatissallad

4 portioner

Du behöver:

1 ägg
1 kg kokt småpotatis, gärna färskpotatis
½ dl olivolja
2 msk vitvinsvinäger
½ tsk dijonsenap
Salt och nymalen svartpeppar
4 salladslökar
150 g sockerärter
200 g ärter från frysen
1 handfull färsk dill
1 handfull färsk körvel

Gör så här:

  1. Koka ägget så gulan fortfarande är mjuk, ca 6–7 minuter. Skölj i kallt vatten. Dela de kokta potatisarna i mindre bitar och vänd ner dem i en marinad med olja, vinäger, senap, salt och peppar.
  2. Ansa och skär salladslök och sockerärter i mindre bitar och blanda ner dem i potatissalladen tillsammans med upptinade ärter.
  3. Strö rikligt med kryddörter över salladen och servera med ägghalvor på toppen.

Foto: Betina Hastoft, Tia Borgsmidt, Nina Malling, Ulrika Pousette