Vårgrönpotatissallad med sockerärter och salladslök
15 mar, 2022
AvGitte Heidi Rasmussen
AvEmma Martiny
AvMaud Onnermark
Den här vårgrönapotatissalladen gör sig allra bäst med färskpotatis om det finns – som blandas med salladslök, ärter och sockerärter.
Annons
Vårgrönpotatissallad
Hittar du färskpotatis är den förstås given i den här salladen.
4 portioner
Annons
Du behöver:
1 ägg
1 kg kokt småpotatis, gärna färskpotatis
½ dl olivolja
2 msk vitvinsvinäger
½ tsk dijonsenap
Salt och nymalen svartpeppar
4 salladslökar
150 g sockerärter
200 g ärter från frysen
1 handfull färsk dill
1 handfull färsk körvel
Gör så här:
- Koka ägget så gulan fortfarande är mjuk, ca 6–7 minuter. Skölj i kallt vatten. Dela de kokta potatisarna i mindre bitar och vänd ner dem i en marinad med olja, vinäger, senap, salt och peppar.
- Ansa och skär salladslök och sockerärter i mindre bitar och blanda ner dem i potatissalladen tillsammans med upptinade ärter.
- Strö rikligt med kryddörter över salladen och servera med ägghalvor på toppen.
Foto: Betina Hastoft, Tia Borgsmidt, Nina Malling, Ulrika Pousette
Annons