God och nyttig råkostsallad

God och nyttig råkostsallad.

Råkostsallad är ett gott och nyttigt tillbehör. Gör gärna salladen dagen innan den ska ätas så smakerna hinner sätta sig ordentligt. Den håller flera dagar, upp till ett par veckor, i kylskåp.
14 september, 2017

4 personer

Du behöver:

200 g vitkål

1 liten purjolök

2 morötter

1 paprika

1⁄2 dl av vardera *vinäger, olja & vatten

1⁄2 dl socker

1⁄2 tsk salt

Gör så här:

  1. Skölj och finstrimla vitkål och purjolök.
  2. Skala och grovriv morötterna, strimla den urkärnade paprikan.
  3. Koka upp vinäger, olja, vatten, socker och salt.
  4. Häll lagen het över grönsakerna.
  5. Blanda om och låt salladen kallna.
  6. Förvara i kylskåp.

*Tips! Välj vinäger efter smak. Till exempel vitvinsvinäger eller äppelcidervinäger. Dubbla eller trippla gärna hela receptet!

Testa också: Picklad rödlök – enkelt grundrecept

Picklad rödlök är ett gott tillbehör.

Picklad rödlök är ett gott tillbehör. Foto: Shutterstock

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: