Vår allra godaste kladdkaka

Vår allra godaste kladdkaka. Foto: Jan Baldvin

Det finns många varianter på kladdkaka. Vår absoluta favorit är den här, med ett härligt krämigt innehåll. Muscovadosockret ger kakan en extra rik och fyllig smak, men det går bra att ersätta med farinsocker.
07 november, 2017

Du behöver:

50 g smör

2 ägg

2 dl mörkt muscovadosocker

1/2 dl matolja

2 1/2 dl vetemjöl

4 msk kakao

1 tsk vaniljsocker

2 tsk bakpulver

Gör så här:

Sätt ugnen på 150°. Smörj en ugnssäker form på 20 diameter och klä den inuti med bakpapper. Smält smör. Vispa ägg och muscovadosocker luftigt, rör ner smör och olja.

Blanda vetemjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i smeten. Häll ner i formen. Grädda kakan i mitten av ugnen 20–25 minuter, tills kakan är fast men fortfarande har en lös kärna. Prova med en sticka.

Servera med lättvispad grädde. Kakan går också bra att frysa.

Tips! Vill du får kladdkakan extra chokladrik kan du trycka ner 50 g (en halv kaka) mörk choklad och i smeten innan du gräddar den.

Läs också: 10 sätt att göra kladdkakan extra god

Vår allra godaste kladdkaka. Foto: Jan Baldvin

Vår allra godaste kladdkaka. Foto: Jan Baldvin