Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptSommarmatSomriga drinkar

Valio lanserar vegansk ost – smakar och smälter som riktig ost!

22 maj, 2019 
Valio lanserar vegansk ost – smakar och smälter som riktig ost!
Tidigare har det varit svårt att hitta riktigt bra vegansk ost, men nu lanserar Valio en helt ny produkt som både smakar och smälter som riktig ost.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Vegetariska alternativ till kött och hamburgare som smakar lika bra (eller bättre!) som animaliska produkter är inte så svårt att hitta idag, men för den som gillar smaken och konsistensen av riktig ost har det varit svårare – tills nu!

100 % växtbaserad – utan soja och palmolja

Valio Oddlygood Veggie är ett veganskt alternativ till ost som finns i både skivor och i riven form. Produkten är 100 procent växtbaserad och består bland annat av kokosfett, sheasmör och potatisprotein. Den är helt fri från soja och palmolja och har berikats med B2, B12, och D-vitaminer samt jod och kalcium. ”Osten” produceras dessutom i Norden, till skillnad från många andra växtbaserade alternativ till ost.

– Mat ska vara gott för alla, oavsett matpreferenser. Därför känns det otroligt kul att få lansera Oddlygood Veggie i Sverige. Vi ser en ständigt ökad efterfrågan på växtbaserat och det känns riktigt bra att nu kunna erbjuda ett nytt, gott alternativ till ost för alla som gillar växtbaserat, säger Katrine Bendix, Kategoriansvarig på Valio Sverige.

Bäst i test på pizzan och mackan

Valio Oddlygood Veggie Grated har fått utmärkelsen "Bäst på pizzan".
Valio Oddlygood Veggie Grated har fått utmärkelsen ”Bäst på pizzan”.

I smaktester* med konsumenter har Oddlygood Veggie hyllats för den goda smaken och smältegenskaperna. Den rivna varianten har tilldelats utmärkelsen ”Bäst på pizzan” och den skivade varianten har utsätts till ”Bäst på mackan”.

Annons

ELLE mat & vins digitala redaktör Rose-Marie Söderlund håller med:

– Jag har testat många växtbaserade alternativ till ost, men inget har smakat så bra som dessa. Produkterna doftar och smakar verkligen som ost och smälter hur bra som helst.

Båda produkterna kommer att finnas på ICA från vecka 19. Rekommenderat pris för Oddlygood Veggie Grated är 19,90 kronor och för Oddlygood Veggie Slices 29,90 kronor.

Läs också:

Veganska alternativ till ost, mjölk, ägg och bacon

Sverige är det fjärde mest veganvänliga landet i världen

*Smaktesterna genomfördes av Foodwest i november 2018 och mars 2019 och var ett blindtest med en smakpanel.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons