6 spännande våfflor för alla smaker
1. Bananvåfflor med kokosgrädde och blåbär
Med banan i smeten blir våfflorna härligt söta. Dessutom är det nyttigt, glutenfritt och himla gott! Toppa med kokosgrädde och blåbär.
2. Tacovåfflor med pulled chicken
Tacovåfflan är en rolig variant på fredagstacon. Servera med pulled chicken, fried black beans, picklad rödlök, mango, koriander och gräddfil.
3. Frasiga falafelvåfflor utan ägg
En våffelsmet utan ägg blir ofta lite frasigare. Dessa är både frasigare och matigare än de flesta våfflor. Servera gott grönt till och toppa med en smakrik kall sås.
4. Spenat- och örtvåfflor med ricottascramble och rökt lax
Matigt gröna våfflor med spenat och örter. Servera med en underbart krämig äggröra med ricotta, skivor av rökt lax och skivade rädisor.
5. Chokladvåfflor med grädde och björnbär
Chokladvåfflor med vispgrädde och björnbär. Servera som en rolig och lite oväntad dessert efter middagen eller som frukost till någon du tycker om.
6. Belgiska våfflor med glass och kolasås
Belgiska våfflor görs traditionellt med jäst, men det går bra med bakpulversmet också. Gräddas alltid i ett belgiskt våffeljärn dock!
Recept & styling: Camilla Pérez
Foto: Lina Eidenberg Adamo