Våfflor med keso och hallonchiasylt

Våfflor med keso och hallonchiasylt.

Våfflor är en favorit till både dessert och brunch. Det här receptet får ett lyft med keso i smeten och en frisk och härlig hallonsylt med chiafrön.
10 november, 2016

Ingredienser:

2 dl keso

100 g smör

3,5 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

4 dl mjölk

Topping:

hallonchiasylt

keso

hampa- och pumpafrö

Hallonchiasylt:

Blanda 1 dl hallon, 1 msk honung, 1 msk chiafrön.

Gör så här:

  1. Smält smöret.
  2. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål. Tillsätt mjölken och keso.
  3. Vispa först till en jämn smet och mixa därefter slät.
  4. Tillsätt 3⁄4 av det avsvalnade smöret.
  5. Hetta upp våffeljärnet. Pensla med resten av smöret före första laggen.
  6. Grädda våfflorna och servera med sylt, keso och och frön.
Våfflor med keso och hallonchiasylt.

Våfflor med keso och hallonchiasylt.

Recept och foto: Arla

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: