Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Våfflor med keso och hallonchiasylt

10 nov, 2016
AvRedaktionen
Våfflor med keso och hallonchiasylt.
Våfflor är en favorit till både dessert och brunch. Det här receptet får ett lyft med keso i smeten och en frisk och härlig hallonsylt med chiafrön.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Ingredienser:

2 dl keso

100 g smör

3,5 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

4 dl mjölk

Topping:

hallonchiasylt

keso

hampa- och pumpafrö

Hallonchiasylt:

Blanda 1 dl hallon, 1 msk honung, 1 msk chiafrön.

Gör så här:

  1. Smält smöret.
  2. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål. Tillsätt mjölken och keso.
  3. Vispa först till en jämn smet och mixa därefter slät.
  4. Tillsätt 3⁄4 av det avsvalnade smöret.
  5. Hetta upp våffeljärnet. Pensla med resten av smöret före första laggen.
  6. Grädda våfflorna och servera med sylt, keso och och frön.
Våfflor med keso och hallonchiasylt.
Våfflor med keso och hallonchiasylt.

Recept och foto: Arla

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons