Artikeln innehåller reklamlänkar

Vackra tårtfat till vårens alla fester

Vackra tårtfat på fot

Både en storslagen bröllopstårta och en klassisk jordgubbstårta gör sig bäst på ett fint tårtfat. Här är några favoriter som helt klart tar din tårta till nya höjder!
26 februari, 2020

Festsäsongen närmar sig och vi har påsk, student, bröllop och massor av andra härliga tillställningar framför oss. För många innebär sommarens fester också en härlig tårta – och då behöver du ett snyggt tårtfat.

Tårtfat till bröllop och fest

Det finns många olika färger och former att välja mellan. De flesta har en våning men till bröllopstårtan kan du behöva ett med flera olika plan. Vi har samlat några av säsongens favoriter för dig att välja mellan:

1. Klassiker från Rörstrand

Ett elegant porslinsfat i skandinavisk design från Rörstrands serie Swedish Grace. Här kan du köpa det (länk till Åhlens)

2. Vacker dekorkant

På det här ljuvliga tårtfatet får du plats med en stor tårta. Den ängsgröna nyansen passar även perfekt till vårens alla fester. Här kan du köpa det (länk till butik)

3. Fat i marmor

Ett modernt tårtfat från H&M Home i marmor, med snygg metallfot. Här kan du köpa det (länk till butik)

4. Klassiska Mon Amie

Mon Amie, från Rörstrand, är ett klassiskt mönster som hängt med sedan 40-talet och funkar än idag. Här kan du köpa det (länk till butik)

5. Tårtfat i glas

Kastehelmi är en av Iittalas mest älskade serie. Designen är inspirerad av daggdroppar som skimrar i morgonsolen. Här kan du köpa det (länk till Åhlens)

6. Romantisk design

 

Det här tårtfatet har en underbar rosa nyans och kommer från Mateus. Varje fat är unikt då det är handgjort i Portugal. Här kan du köpa det (länk till RoyalDesign)

7. Rustikt tårtfat

Gillar du sval, rustik, skandinavisk stil så är det här tårtfatet från House Doctor kanske något för dig? Här kan du köpa det (länk till Nordic Nest)

8. Tårtfat med lock

Ett enkelt tårtfat i glas från Cellbes. Praktiskt med lock som skyddar från insekter, på somriga dagar. Här kan du köpa det (länk till butik)

9. Tårtställning till bröllopstårtan

Ska du gifta dig kanske du är på jakt efter en tårtställning för flera tårtor. Den här enkla designen låter tårtan stå i centrum. Här kan du köpa den (länk till butik)

Foto: TT

LÄS MER:

Chokladtårta med chokladkräm

Tidlösa serviser värda att investera i