Grapefruktfizz med Cointreau och mousserande

Grapefruktfizz med Cointreau och mousserande.

Vacker välkomstdrink med röd grapefruktjuice, Cointreau och mousserande. Citrus och timjan går väl ihop, eftersom örten tar udden av syrligheten.
05 september, 2017

6 glas

Du behöver:

5 dl drickfärdig röd grapefruktjuice (eller blodapelsinjuice)

1/2 dl Cointreau

1/2 kruka färsk timjan

1 flaska mousserande vin (750 ml)

isbitar

1 röd grapefrukt (eller blodapelsin)

Gör så här:

  1. Blanda juice, Cointreau och 15 kvistar timjan (spara 6 till garnering) och låt stå någon timme i kylen.
  2. Sila bort kvistarna.
  3. Häll på iskallt vin och is.
  4. Häll upp i glas och garnera med timjan och en skiva blodapelsin eller grapefrukt
Grapefruktfizz med Cointreau och mousserande.

Grapefruktfizz med Cointreau och mousserande.

Från boken Liten kaka (Norstedts) av Emelie Holm

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: