Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Ut- och invänd toast med grönkålspesto

04 feb, 2019
AvRedaktionen
Ut- och invänd toast med grönkålspesto
Supergod toast med grönkålspesto, skinka och riven ost. Testa att steka mackan ut och in, med skinkan och osten på utsidan!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Du behöver:

8 brödskivor

16 skivor skinka

175 g riven ost

smör, till stekning

Grönkålspesto:

100 g skållade mandlar

25 g parmesan

100 g riven grönkål

1/2 citron, saft

1 dl olivolja

flingsalt

Gör så här:

  1. Rosta mandlarna i torr stekpanna och mixa tillsammans med parmesan, grönkål (riven och den hårda stjälken borttagen), citronsaft och olja. Smaka av med salt. Tillsätt eventuellt mer olja om det behövs.
  2. Bred hälften av bröden med peston. Linda in skinkan runt de andra. Lägg dem ovanpå pestobröden så att skinkan hålls fast där emellan.
  3. Hetta upp smör i en stekpanna och stek bröden frasiga och varma på skinksidan, lägg på den rivna osten på toppen av brödet så den smälter av värmen, vänd sedan toasten när skinkan är spröd så osten också får färg. Servera genast.
Ut- och invänd toast med grönkålspesto.
Ut- och invänd toast med grönkålspesto.

Av: Emma Martiny
Foto: Nina Malling

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons