Populärt: MatDrinkarVegetarisktAlla receptSommarmatSomriga drinkarGrillat

Urban Deli lanserar vegansk burgare som blöder

14 jun, 2018 
AvRedaktionen
Vegansk burgare från Urban Deli.
Urban Deli har tagit fram en helt vegansk burgare som påminner om kött. Burgaren till och med “blöder” när man skär och biter i den.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Ett av Urban Delis fokusområden är hållbarhet och att inspirera till en minskad köttkonsumtion. Därför lanserar de nu en egenutvecklad växtbaserad produkt med köttliknande konsistens som ska tilltala den stora gruppen flexitarianer. Dvs personer som inte är vegetarianer på heltid men ändå ofta och gärna äter vegetariskt.

– Innovation är en viktig del av vårt hållbarhetsarbete. Många vill minska sin köttkonsumtion och samtidigt ha goda alternativ. Vi ville skapa en egen växtbaserad köttliknande produkt som håller så hög kvalitet att vi stolt kan servera den i våra restauranger, säger Jesper Weidlitz, vd Urban Deli.

De veganska burgarna från Urban Deli serveras på tre olika sätt.
De veganska burgarna från Urban Deli serveras på tre olika sätt.

Urban Deli Juicy Vegan Meat

Produkten är hundra procent växtbaserad och fri från soja. Innehållet består bland annat av svamp, lök, rödbeta, vete och ärtprotein. Burgaren går att steka och grilla och serveras med fördel medium rare. ”Blodet” från burgaren är rödbetssaft.

Burgaren serveras på tre olika sätt:

  • På Nytorget serveras burgaren med bland annat tryffelemulsion, rökta svampar och jalapeño.
  • På Sveavägen introduceras burgaren med vegansk ost och umamidressing med konfiterad lök.
  • I Sickla satsar man på vegansk majonnäs med paprikakryddade sötpotatischips.

Lanseringen av de veganska burgarna sker på samtliga Urban Deli restauranger 15 juni. Under sommaren lanseras Juicy Vegan Meat även som färs och redan nu planeras nya produkter, bland annat korvar.

Urban Deli är en blandning av restaurang, matbutik och saluhall och finns idag i lite olika skepnader på Nytorget, i Sickla, på Sveavägen, på Åhléns City och Centralstationen i Stockholm.

Vegansk burgare från Urban Deli.
Vegansk burgare från Urban Deli.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons