Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

3 uppdaterade klassiker med bourbon

27 sep, 2018 
AvRedaktionen
Uppdaterade klassiker med bourbon.
Bourbon är en utmärkt drinkingrediens som passar extra bra på hösten. Här är tre uppdaterade klassiker med den amerikanska whiskeyn. Recepten är framtagna av Daniel Andersson från Yellow.
Annons

1. Bourbon Collins

Frisk favorit i ny tappning. Te är en fantastisk smaksättare i drinkar, här i en uppdaterad variant av Tom Collins.

Du behöver:

40 ml Jim Beam

20 ml blodgrapejuice

20 ml citronsaft

20 ml tesocker

toppa upp med soda (ca 100 ml)

Gör så här:

  1. Tesocker: Värm lika delar te (gärna med fruktsmak) och socker i en kastrull tills sockret har löst upp sig. Låt svalna och ställ sedan i kylen.
  2. Garnera ett highball- eller collinsglas med en skiva grapefrukt och is.
  3. Häll i bourbon, blodgrapejuice, citronsaft och tesockret över isen, toppa med sodavatten och rör om.

2. Old Fashioned Cider

En riktigt klassiker med eleganta och vuxna smaker. Här med en touch av cider. Perfekt till höstmyset hemma i soffan.

Du behöver:

40 ml Jim Beam

10 ml cidersockerlag

2 skvättar Angostura bitter

Gör så här:

  1. Cidersockerlag: Värm lika delar cider och socker i en kastrull tills sockret har löst upp sig. Låt svalna.
  2. Bygg drinken i ett tumblerglas: Häll i Jim Beam, en skvätt Angostura bitter och sockerlag över is. Garnera med citron eller apelsinskal, rör om och njut!

3. Vegan Virtue Sour

Lika vacker som god variant på Whiskey Sour med smakrika skogsbär och kikärtsspad istället för äggvita.

Du behöver:

40 ml Jim Beam

30 ml citronsaft

20 ml skogsbärssockerlag

30 ml aquafaba (vätskan från förkokta kikärtor)

Gör så här:

  1. Skogsbärsockerlag: Värm lika delar socker och vatten tillsammans med blandade skogsbär tills sockret har löst upp sig. Låt svalna.
  2. Häll bourbon, skogsbärssockerlag, citronsaft och kikärtsspad i en shaker fylld med is och skaka om ordentligt.
  3. Dubbelsila blandningen för att bli av med resterande fruktkött.
  4. Häll i blandningen i ett martiniglas och garnera med citronzest och blåbär.
Whiskey Sour med ett cocktailbär.
Whiskey Sour med ett cocktailbär. Foto: IBL

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons