Ugnsbakad torskrygg på spenat- och kålbädd

Recept på ugnsbakad torskrygg på spenat- och kålbädd

Betina Hastoft
Ugnsbakad torskrygg är som gjord för lata dagar. Torskryggen tillagas i ugnen på en bädd av spenat och kål. Allt du behöver hålla koll på är tiden!
24 augusti, 2021
0:36

Efter reklamen: Chips med löjromsdipp

(0:36)

Ugnsbakad torskrygg på spenat- och kålbädd

En rätt som sköter sig själv i ugnen, och som smakar lyxigt av citron, vin och grädde.

Så lagar du ugnsbakad torskrygg på spenat- och kålbädd
Betina Hastoft

4 portioner

Du behöver:

800 g torskrygg
300 g färsk spenat
2 vitlöksklyftor
Olivolja, till stekning
6 morötter
1 squash
¼ vitkålshuvud
½ kruka körvel
Salt och peppar
1 dl vispgrädde
1 dl vitt vin
1 dl vatten

Till servering:

Gräslök
1 citron, rivet skal
Kokt potatis eller ris

Gör så här:

  1. Sätt ugnen till 200°. Skär torskryggen i portionsbitar. Fräs spenat och pressad vitlök i olivolja i några minuter tills spenatbladen mjuknar något. Skär morötter och squash i tunna strimlor. Lägg dem i en ugnsfast form, toppa med finhackad vitkål och spenatfräset. Strö över hackad körvel, salt och peppar. Häll över vispad grädde, vin och vatten i fatet och baka i ugnen i 10 minuter.
  2. Ta ut, rör om grönsakerna, lägg på fiskbitarna och baka i 10–15 minuter till, tills torsken är genomstekt och mjölkvit. Hacka gräslök och strö över, servera med rivet citronskal och kokt potatis eller ris.

Recept: Line Holt Nielsen Foto: Betina Hastoft

Missa inte

Sprödstekt torsk med balsamicobakade jordgubbar

Otippat bra kombo i sommar!

Så gör du en underbart god paella med torsk

En enkelbiljett till Spanien, tack!

Torsk med örttäcke och asiatisk dressing

Lätt, gott och fullproppat med smak!