Ugnspannkaka med hallon- och citrontimjansorbet

Recept på ugnspannkaka med hallon- och citrontimjansorbet

Columbus Leth
Ugnspannkakan är en given klassiker i många hushåll men ibland behöver även det bästa av recept dammas av och uppdateras. Testa att servera din ugnspannkaka med en frisk hallon- och citrontimjansorbet.
02 juli, 2021
1:21

Efter reklamen: 4 tips för en lyxig brunch hemma

(1:21)

Ugnspannkaka med hallon- och citrontimjansorbet

Spännande sorbet med tydlig smak av sommar.

Laga ugnspannkaka med hallon- och citrontimjansorbet
Columbus Leth

4 portioner

Du behöver:

125 g (ca 2 dl) vetemjöl
2 ägg
1 msk socker
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 ½ dl mjölk
20 g smör

Hallon- och timjansorbet:

500 g hallon
6 msk citrontimjan
150 g (ca 1 ½ dl) socker
1 dl vatten
3 msk citronsaft

Gör så här:

  1. Mixa hallon och timjan och sila och pressa sedan blandningen genom en sil så att frön och stjälkar inte kommer med. Koka upp vatten och socker tills sockret har smält, och rör ner det i hallonblandningen. Smaka av med citronsaft och låt svalna helt. Kör till en sorbet i glassmaskin, eller ställ i en form i frysen och ta ut då och då och rör om tills du får en glass.
  2. Rör ihop mjöl, ägg, socker, vaniljsocker och salt till en slät smet. Låt dra i 10 minuter. Sätt ugnen på 225°. Värm upp en ugnstålig stekpanna och smält smör däri. Häll i pannkakssmeten och ställ in stekpannan i ugnen i cirka 15 minuter tills den puffat upp och fått fin färg. Servera med glass och färska bär.

Recept: Timm Vladimir Foto: Columbus Leth

Missa inte

Ugnsbakade fyllda pannkakor

Godare blir det inte!

Våra bästa brunchfavoriter

Fluffiga pannkakor, muffins med ägg och bacon samt egen granola, mums!

Pannkakor med pumpa och mozzarella

Nu längtar vi till torsdag!