Ugnsomelett med chèvre och paprika

Recept på ugnsomelett med chévre och paprika

Winnie Methmann
Det fina med den här ugnsomeletten är att du kan ha i vad som helst egentligen, perfekt när du har lite av varje kvar i kylen.
17 mars, 2021
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen
Slå på ljud

Ugnsomelett med chèvre och paprika

Enkel mat i stort fat. Krämig och härlig!

Så tillagar du ugnsomelett med chévre och paprika
Winnie Methmann

4 portioner

Du behöver:

6 ägg
1 dl mjölk
Salt och svartpeppar
100 g getost

Fyllning:

1 burk inlagda kronärtskockshjärtan
3 röda paprikor
1 msk olivolja
Salt och svartpeppar

Garnering:

Bladpersilja

Till servering:

Fullkornsbröd

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 175°. Vispa upp ägg, mjölk, salt och peppar i en skål. Låt kronärtskockorna rinna av. Skölj paprikorna, halvera och ta ut kärnhusen. Skär i grova skivor och fördela i ett ugnsfast fat.
  2. Droppa olivolja över, krydda med salt och peppar och blanda runt. Baka i ugnen i 20 minuter tills att paprikabitarna är mjuka.
  3. Lägg kronärtskockorna runt paprikan. Häll äggstanningen över. Fördela små bitar getost över och låt gå i ugnen i ca 20 minuter tills omeletten stannat och släpper runt kanterna. Garnera med persilja och servera med bröd till.

Recept: Emma Martiny Foto: Winnie Methmann