Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Ugnsbakade päron med björnbärskompott

28 jan, 2017
AvRedaktionen
Ugnsbakade päron med björnbärskompott.
Söta päron och mustiga björnbär passar perfekt tillsammans. Servera päronen med kompotten och lättvispad grädde.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 40 minuter

Du behöver:

4 Conference-päron

50 g smör

1/2 dl farinsocker

2–3 msk honung

Björnbärskompott:

1 pkt frysta björnbär

1 dl socker

1 vaniljstång

Till servering:

Lättvispad grädde

Gör så här:

Skala och dela päronen. Lägg dem i en ugnsform och klicka ut smöret på dem. Strö över socker, ringla över honung och sätt in i ugn­en på 175°. Baka i ca 25–30 minuter tills de mjuknat. Under tiden – värm björnbär, socker och en snittad vaniljstång tills sockret löst sig. Låt sedan svalna och fiska upp vaniljstången. Servera päronen med kompotten och lättvispad grädde.

Ugnsbakade päron med björnbärskompott.
Ugnsbakade päron med björnbärskompott.

Av: Linda Lundgren
Foto: Fabian Björnstjerna

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons