Ugnsbakade fyllda pannkakor

Recept på ugnsbakade fyllda pannkakor.

Ugnsbakade fyllda pannkakor är en jättebra rätt att göra på pannkaksrester. Strö över rostade pinjefrön och färsk basilika strax före servering för bästa resultat!
25 september, 2019

6 portioner

Pannkaksdeg:

2 ägg

5 dl lättmjölk

2 ½ dl vetemjöl

½ dl rapsolja

1 nypa salt

Fyllning:

2 vitlöksklyftor

1 röd paprika

1 liten zucchini

2 msk olivolja

1 dl ricotta

1 ½ dl riven parmesan

2 dl oliver utan kärnor

1 dl konserverade kronärtskockshjärtan

2 nypor rivet citronskal

Flingsalt och nymalen svartpeppar

2–3 dl färdig tomatsås till pasta

1 dl riven parmesan

Till servering:

Rostade pinjefrön

Färsk basilika

Gör så här:

  1. Vispa upp äggen. Tillsätt hälften av mjölken och vispa sedan ner vetemjölet.
  2. Tillsätt resten av mjölken, rapsolja och salt.
  3. Vispa till en jämn smet. Låt vila i en halvtimme.
  4. Skiva vitlöken tunt. Tärna paprikan och zucchinin.
  5. Stek grönsakerna med vitlök i olivolja i ca 5 minuter.
  6. Ta pannan från värmen och rör ner ricotta och riven parmesan.
  7. Skiva oliverna och skär kronärtskockorna i mindre bitar. Vänd ner i pannan och krydda med citronskal, salt och peppar.
  8. Värm ugnen till 180°. Stek pannkakor.
  9. Skeda upp lite grönsaksröra på varje pannkaka.
  10. Rulla ihop och lägg rullarna tätt intill varandra i en ugnsform.
  11. Bred ca 2 dl färdig tomatsås över rullarna.
  12. Strö riven parmesan över och grädda i ugnen ca 15 minuter.
  13. Strö rostade pinjefrön och lite färsk basilika över strax före servering.
Recept på ugnsbakade fyllda pannkakor

Ugnsbakade fyllda pannkakor.

Av: Sanna Kekäläinen

Foto: Fabian Björk