Ugnsbakade fikon med parmaskinka och chèvre
- AvRedaktionen
Fikon, parmaskinka och chèvre är goda råvaror var för sig, urgoda som kombinerade och med sherryvinägersirapen som pricken över i.
4 personer
Tid: 35 minuter
Du behöver:
20 fikon (färska, mogna, kryssade)
200 g chèvre
20 skivor parmaskinka
2 1/2 dl sherryvinäger
150 g socker
2 lagerblad
svartpeppar
1–2 tsk maizena
Gör så här:
Sätt på ugnens grillfunktion. Fyll de kryssade fikonen med ost, linda dem med skinka och lägg på en bakpappersklädd plåt.
Sirapen: Koka upp vinäger, socker, lagerblad och svartpeppar i en kastrull. Sänk värmen till hälften. Rör ner maizena i lite kallt vatten och tillsätt för att få sherryn tjockare i konsistensen. Låt svalna och ta bort lagerblad. Grilla fikonen i cirka 5 minuter. Rör sherrysirapen. Lägg fikonen på ett fat.
Recept & foto: Stockfood/Nordicphotos