Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Ugnsbakade fikon med getost

13 apr, 2020 
AvRedaktionen
Bjud på goda ugnsbakade fikon med getost och valnötter! I stället för getost kan du använda en annan krämig ost, som ricotta eller gorgonzola.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 portioner

Du behöver:

8 färska fikon

80 g mjuk getost utan skal

1 msk färsk timjan

1 msk valnötter

2 msk flytande honung

Salt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skölj fikonen och skär ett kryss längst upp på toppen, utan att skära helt igenom.
  3. Kläm försiktigt på fikonen så att de öppnas.
  4. Tryck ner getost i mitten av fikonet med en tesked.
  5. Repa timjan och hacka den och nötter fint, strö det över fikonet.
  6. Ringla över honung.
  7. Krydda med salt och peppar.
  8. Ställ fikonen i en ugnsfast form och baka dem i ugnen i 8–10 minuter tills de är mjuka.
Recept på ugnsbakade fikon med getost
Ugnsbakade fikon med getost.

Av: Camilla Biesberg Markussen
Foto: Betina Hastoft

LÄS MER:

Lyxig halloumispett med fikon

Bjud på festlig tapenade med fikon

Festlig mögelost med fikonchutney

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons