Ugnsbakade fikon med getost

Bjud på goda ugnsbakade fikon med getost och valnötter! I stället för getost kan du använda en annan krämig ost, som ricotta eller gorgonzola.
13 april, 2020

4 portioner

Du behöver:

8 färska fikon

80 g mjuk getost utan skal

1 msk färsk timjan

1 msk valnötter

2 msk flytande honung

Salt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skölj fikonen och skär ett kryss längst upp på toppen, utan att skära helt igenom.
  3. Kläm försiktigt på fikonen så att de öppnas.
  4. Tryck ner getost i mitten av fikonet med en tesked.
  5. Repa timjan och hacka den och nötter fint, strö det över fikonet.
  6. Ringla över honung.
  7. Krydda med salt och peppar.
  8. Ställ fikonen i en ugnsfast form och baka dem i ugnen i 8–10 minuter tills de är mjuka.
Recept på ugnsbakade fikon med getost

Ugnsbakade fikon med getost.

Av: Camilla Biesberg Markussen
Foto: Betina Hastoft

LÄS MER:

Lyxig halloumispett med fikon

Bjud på festlig tapenade med fikon

Festlig mögelost med fikonchutney