Ugnsbakad torsk med krispig sallad

Recept på ugnsbakad torsk med krispig sallad

Stine Christiansen
Imponera med ugnsbakad torsk som serveras med krispig sallad. En vacker rätt med rena smaker!
06 september, 2022
3 otippade och goda efterrätter du kan göra med jordgubbar i sommar
1:37

Efter reklamen: 3 otippade och goda efterrätter du kan göra med jordgubbar i sommar

(1:37)

Slå på ljud

Ugnsbakad torsk med krispig sallad

Här spelar fisken huvudrollen, så se till att välja hög kvalitet.

Så lagar du ugnsbakad torsk med krispig sallad
Stine Christiansen

4 portioner

Du behöver:

4 torskfiléer à 150 g
Flingsalt
Olivolja
1 huvud rosésallat
1 knippa röd mangold
1 knippa färsk dragon
1 knippa rucola
10 g färsk babyspenat

Torsk med blomkålsmos och smörstekt spenat – så gör du

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150°. Lägg torsken i en ugnsform, salta och ringla över lite olja. Sätt in i ugnen 6–8 minuter, tills köttet är fast och vitt.
  2. Skölj och ansa grönsaker och örter och vänd dem med lite olja.
  3. Toppa torsken med lite god olivolja och salt och servera med sallad, polenta samt bakad paprika.

Foto: Stine Christiansen