Ugnsbakad paprika med mozzarella

Recept på ugnsbakad paprika med mozzarella och tomat

Underbart gott och funkar både som förrätt eller varmrätt med sallad till. Testa ugnsbakad paprika med mozzarella och tomat!
09 mars, 2020

4 portioner

Du behöver:

4 ekologiska paprikor

400 g körsbärstomater

150 g minimozzarella

4 tsk pesto

Salt och nymalen svartpeppar

2 tsk vit balsamvinäger

½ kruka basilika

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Halvera paprikorna och kärna ur.
  3. Lägg dem med snittytan uppåt på en ugnssäker form.
  4. Baka dem i ugnen i 15 minuter.
  5. Ta ut paprikorna.
  6. Vänd ihop körsbärstomater och minimozzarella med pesto och fyll paprikorna med det.
  7. Grädda vidare i 5–10 minuter tills mozzarellan börjar smälta och tomaterna spricker och blir varma.
  8. Krydda med salt och peppar, ringla över lite vit balsamicovinäger.
  9. Strö över basilika och servera.
Recept på ugnsbakad paprika med mozzarella och tomat

Ugnsbakad paprika med mozzarella.

Av: Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Betina Hastoft

LÄS MER:

Supergod ugnsbakad palsternacka med tomat

Paprikarostade morötter med linser

Ugnsbakad fetaost med saftiga tomater