Ugnsbakad palsternacka med tomat

Recept på ugnsbakad palsternacka med tomat

Sött, knaprigt och smakrikt. Bjud på ugnsbakad palsternacka full av smak! Toppa med matiga linser, nötter och krasse.
25 februari, 2020

2 portioner

Du behöver:

400 g palsternackor

1 msk olivolja

Salt och nymalen svartpeppar

1 burk kokta linser

250 g körsbärstomater, gärna i olika färger

1 msk vit balsamvinäger

½ msk olivolja

20 g hasselnötter

½ kruka bladpersilja

Krasse

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 225°.
  2. Skala och skär palsternackorna i fjärdedelar på längden.
  3. Vänd dem i olivolja och bred ut på bakplåtspappersklädd plåt.
  4. Krydda med salt och peppar och stek dem mjuka och gyllene i ugnen i cirka 15 minuter.
  5. Låt linserna rinna av.
  6. Halvera körsbärstomaterna.
  7. Lägg upp palsternackorna på tallrikar, strö över linser och tomater.
  8. Ringla över balsamico och olivolja.
  9. Strö över hackade nötter, finhackad persilja samt lite krasse och servera.
Recept på ugnsbakad palsternacka med tomat

Ugnsbakad palsternacka med tomat.

Av: Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Betina Hastoft

LÄS MER:

Paprikarostade morötter med linser

Ugnsbakad fetaost med saftiga tomater

Krämig polenta med ugnsbakade tomater och fetaost