Ugnsbakad fetaost med saftiga tomater

Recept på ugnsbakad fetaost med saftiga tomater

Ugnsbakad fetaost med tomater funkar bra oavsett årstid! Toppa med basilika och servera med baguette.
17 september, 2019

Receptet är ett utdrag ur boken Chez Wood (Norstedts) av Sofia Wood.

4 portioner

Du behöver:

300 g fetaost

400 g små tomater

1/2 citron, saft

3 msk olivolja

1 kruka basilika, plockade blad

Salt och nymalen svartpeppar

Till servering:

Baguette

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 200°.
  2. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en ugnsform och placera fetaosten i mitten.
  3. Lägg tomaterna ovanpå och kring ostern, salta och peppra.
  4. Pressa över citronsaft och ringla över olivolja.
  5. Vik upp kanterna på pappret så att det blir som ett öppet paket med väggar. På så sätt kan du lyfta ur osten och tomaterna vid servering och såserna som skapas kokar inte bort.
  6. Ugnsbaka tills osten är gyllene och tomaterna är mjuka och har börjat spricka, cirka 15 minuter.
  7. Toppa med basilika och servera fetaosten och tomaterna med en god baguette att suga upp alla härliga safter med.
Recept på ugnsbakad fetaost med saftiga tomater

Ugnsbakad fetaost med saftiga tomater.

Recept: Sofia Wood

Styling: Sophia Genitz

Foto: Frida Edlund, James Stokes