Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Tunnbrödsrulle med potatis, färskost & brännvinssill

22 maj, 2016
AvRedaktionen
Tunnbrödsrulle med potatis, färskost & brännvinssill.
En tunnbrödsrulle de luxe med brännvinssill som blir extra snygg med färskost och gräslökshack.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

8 rullar

20 minuter + tid för vila

Du behöver:

2 burkar brännvinssill (à 275 g)

2 potatisar (ca 175 g) (kokta, kalla och tärnade)

2 msk dill (hackad)

2 dl lätt crème fraiche

1/2 tsk salt

1/2 tsk svartpeppar

2 mjuka tunnbröd

Garnering:

200 g färskost

2 1/2 dl hackad gräslök

1/2 citron (rivet skal)

Gör så här:

Häll sillen i ett durkslag och låt lagen rinna av. Blanda sill, potatis och dill med crème fraiche och smaka av med salt och peppar. Bred blandningen på tunnbröden och rulla ihop dem. Rulla in rullarna i plastfolie och låt ligga kallt, gärna över natten så att smakerna hinner sätta sig. Bred färskost runt rullarna och rulla dem i den hackade gräslöken. Skär varje rulle i 4 bitar. Garnera.

Tunnbrödsrulle med potatis, färskost & brännvinssill.
Tunnbrödsrulle med potatis, färskost & brännvinssill.

Recept: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons