Tunnbrödsrulle med skinka och pepparrotspotatis

Tunnbrödsrulle med skinka och pepparrotspotatis.

Tunnbrödsrullar och wraps är ett givet val när man äter utomhus. Här är en enkel fyllning med skinka och krämig potatissallad med smak av pepparrot.
10 februari, 2018

4 personer

Tid: 25 minuter

Ingredienser:

400 g kokt, kall potatis (tärnad)

3 dl gräddfil

1 dl majonnäs

2 tsk riven pepparrot

1 tsk kapris

1 rödlök

örtsalt och peppar

4 stora skivor mjukt tunnbröd

8 skivor skinka

salladsblad

2 tomater

Gör så här:

Blanda potatis, gräddfil, majonnäs och pepparrot. Finhacka kapris och skalad rödlök, blanda i det och smaka av med örtsalt och svartpeppar.

Lägg ut tunnbröden. Börja med att fördela ­salladsblad på bröden. Lägg sedan på 2 skivor skinka på varje bröd.

Klicka ut rejält med potatissallad mitt på brödet och bred den uppåt. Skär tomaterna i skivor och lägg dem på potatissalladen. Vik ihop till ett paket (vik upp nedre delen av brödet som en botten och förslut sedan med sidorna). Vira en vacker servett runt.

Tunnbrödsrulle med skinka och pepparrotspotatis.

Tunnbrödsrulle med skinka och pepparrotspotatis.

Av: Linnéa Seidel
Foto: Katja K