Triumfs nya Turkisk peppar-glass – så smakar den

Triumfs Turkisk peppar-glass

Triumf och Fazer slår sina påsar ihop och skapar en glass med smak av Turkisk peppar, och smakpanelen är minst sagt lyrisk.
19 september, 2019

Har du saknat en riktigt bra lakritsglass? Till och med GB:s Lakritspuck togs ur sortimentet och vad skulle man då äta?

Jo, nu kommer en dubbel lösning på det här problemet. Dels har GB tagit sitt förnuft till fånga och återlanserar Lakritspucken med sitt knapriga lakritsöverdrag och goda vaniljglass. Den finns från och med nu återigen i en glassbox nära dig.

Dels släpper Triumfglass en salt nyhet.

Lakritspuck kommer tillbaka.

Lakritspucken är tillbaka!

Gräddglass med smak av Turkisk peppar

Turkisk peppar-glass

Het och iskall samtidigt!

Triumfglass inleder hösten med att slå på stora lakritstrumman och lanserar en Tyrkisk Peber-glass.

Godiset Tyrkisk Peber, på svenska Turkisk peppar, har varit älskat av konsumenterna ända sedan det släpptes 1977. Den hårda saltlakritskaramellen som är fylld med starkt salmiakpulver har gett upphov till fler än en skinnflådd gom, för har man väl börjat äta går det ju inte att sluta! Men hur ska det fungera i en glass? Triumfs nya glass är en dessertglass, som alltså säljs i en bunke, inte på pinne eller i strut, och består av krämig gräddglass med het saltlakritssås och bitar av Turkisk peppar.

– Den nya dessertglasen, Tyrkisk Peber, är en unik produkt som vi är oerhört glada att kunna erbjuda. Vi tror att denna klassiker kommer att bli en ny favorit hos alla lakritsälskare, säger Felix Müntzing, marknadschef på Triumfglass.

Så smakar Triumfs nya Turkisk peppar-glass

Jojo, glassen kan vara precis hur unik som helst, men först måste den ta sig igenom vår kräsna smakpanel som törstar efter en riktigt bra lakritsglass.

Ingen är besviken. Den skiljer sig verkligen från annan lakritsglass eftersom den faktiskt smakar saltlakrits! Och mycket! Det är helt underbart att de inte har sparat på de knapriga bitarna av Turkisk peppar. En minst sagt glad överraskning är att det blir starkt i halsen av den starka lakritssåsen, precis som när man föräter sig på glassens godissyskon. Gillar man Turkisk peppar, då älskar man den här glassen. Om du inte gillar Turkisk peppar, då kan du med fördel hålla dig på armlängds avstånd.

Smakpanelen tappar det fullständigt under smakprovningen. ”Det här är det godaste jag har ätit”, ”Allvarligt, hur många kalorier är det i den här. Kan jag äta hela!?” och ”Det här är revolutionerande och livsförändrande”, utbrister de lyckligt med munnarna fulla av syndigt svart glass.

Med ett ord: Succé.

Triumfglass har sedan tidigare samarbetat med Fazer och gjort glassar av godisklassiker som Tutti Frutti, Geisha och Dumle. Precis som dem säljs Tyrkisk Peber-glassen i en pappförpackning som rymmer 480 ml i en matbutik nära dig från och med vecka 38.

Foto: TT

 

Läs mer:

Lyxig cheesecake med lakrits och hallon

10 enkla efterrätter med lakrits

Lakritscheesecake med hallonsås och saltlakritsströssel