Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Trippel chokladtårta

21 maj, 2018
AvRedaktionen
Trippel chokladtårta.
En god chokladtårta, med bottnar gjorda på mördeg – så den blir som en enda stor och lyxig kaka. Dekorera med jordgubbar, citronzest och ätbara blommor.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

6–8 personer

Bottnar:

180 g rumsvarmt smör

3/4 dl socker

4 dl vetemjöl

50 g smält mörk choklad (eller 1/2 dl kakao)

Fyllning:

2 msk vetemjöl

5 msk socker

3 dl mjölk

3 äggulor (använd vitorna till maräng)

60 g mörk choklad i bitar

1 krm salt

Till dekoration:

4 jordgubbar

citronzest

ätbara blommor

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Rör smör och socker vitt och pösigt, tillsätt mjöl och smält choklad eller kakao. Låt degen vila. Rita ut 3 rundlar, cirka 20 cm i diameter, på bakplåtspapper och kavla ut bottnarna i dem. Grädda mitt i ugnen 8–10 minuter.

Blanda fyllningen i en kastrull, låt koka upp under vispning till en slät chokladkräm. Bred ut kräm på bottnarna och lätt ihop, toppa med kräm överst också.

Skär jordgubbar i skivor och lägg ut i en form av en blomma, riv över citronzest och dekorera med ätbara blommor.

Trippel chokladtårta.
Trippel chokladtårta.

Recept: Ebba von Sydow, Emilia de Poret

Foto: Jacob Fridholm

LÄS MER: 9 vackra tårtfat med fot

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons