Trippel chokladtårta

Trippel chokladtårta.

En god chokladtårta, med bottnar gjorda på mördeg – så den blir som en enda stor och lyxig kaka. Dekorera med jordgubbar, citronzest och ätbara blommor.
21 maj, 2018

6–8 personer

Bottnar:

180 g rumsvarmt smör

3/4 dl socker

4 dl vetemjöl

50 g smält mörk choklad (eller 1/2 dl kakao)

Fyllning:

2 msk vetemjöl

5 msk socker

3 dl mjölk

3 äggulor (använd vitorna till maräng)

60 g mörk choklad i bitar

1 krm salt

Till dekoration:

4 jordgubbar

citronzest

ätbara blommor

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Rör smör och socker vitt och pösigt, tillsätt mjöl och smält choklad eller kakao. Låt degen vila. Rita ut 3 rundlar, cirka 20 cm i diameter, på bakplåtspapper och kavla ut bottnarna i dem. Grädda mitt i ugnen 8–10 minuter.

Blanda fyllningen i en kastrull, låt koka upp under vispning till en slät chokladkräm. Bred ut kräm på bottnarna och lätt ihop, toppa med kräm överst också.

Skär jordgubbar i skivor och lägg ut i en form av en blomma, riv över citronzest och dekorera med ätbara blommor.

Trippel chokladtårta.

Trippel chokladtårta.

Recept: Ebba von Sydow, Emilia de Poret

Foto: Jacob Fridholm

LÄS MER: 9 vackra tårtfat med fot