Trifle med rabarber och crunch

Trifle med rabarber, receot

Servera en både söt och syrlig favorit till efterrätt! Triflen toppas med mandelbiskvier, kokoschips och havregryn för härligt crunch.
26 mars, 2020

4 portioner

Rabarberkompott:

500 g rabarberstjälkar

2 dl portvin

1 nypa malen kardemumma

1 dl rörsocker

Mascarponekräm:

250 g mascarpone

2 tsk vaniljsocker

1 citron, skal och saft

2 dl vispgrädde

3 msk florsocker

Crunch:

100 g mandelbiskvier eller mandelskorpor

1 dl kokoschips

1 dl havregryn

Garnering:

Röd harsyra eller ätliga blommor

Gör så här:

1. Skölj, ansa och skär rabarber i små bitar.

2. Koka upp portvin, kardemumma och socker i en stor kastrull.

3. Låt småkoka i 6 minuter och lägg sedan ner rabarberbitarna. Låt allt koka upp och stäng sedan av värmen. Låt allt stå och dra, gärna till dagen därpå.

4. Vänd ihop mascarpone med vaniljsocker och riv ner citronskalet.

5. Vispa grädden och vänd ner i mascarponen tillsammans med florsocker. Smaka av med citronsaft. Konsistensen ska vara krämig och inte flytande.

6. Krossa biskvierna lätt.

7. Rosta kokoschips och havregryn i en torr stekpanna. Blanda med mandelbiskvierna.

8. Varva alla ingredienser i lager i glas och garnera till sist med harsyra eller ätliga blommor.

Trifle med rabarber

Trifle med rabarber.

Av: Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Betina Hastoft

LÄS MER:

Rabarberkompott med vaniljkräm

3 lyxiga och riktigt goda efterrättsfavoriter

4 efterrätter med det lilla extra

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: