Populärt: Mat Vegetariskt Alla recept Midsommarmat Midsommardrinkar Grillat Vintips till middagen Sommarmat

Toscacrêpe med äpplen

27 feb, 2017
AvRedaktionen
Toscacrêpe med äpplen.
Färdigköpta pannkakor funkar fint till den här goda desserten om du inte hinner göra egna. Servera gärna crêpen tillsammans med en god vaniljglass.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 20 minuter (om du vill göra egna pannkakor, räkna med 35 minuter)

Du behöver:

2 äpplen

1/2 msk socker

1 tsk kanel

4 tunna pannkakor

Sås:

50 g smör

1/2 dl socker

1 påse (50 g) mandelspån

1/2 msk koncentrerad äppeljuice

Gör så här:

Sätt ugnen på 250°. Dela äpplena i lagom stora klyftor och stek dem tillsammans med socker och kanel. De ska bli mjuka men fortfarande ha tuggmotstånd. Stek 4 pannkakor. Vik ihop pannkakorna och fyll ”fickorna” med äpplen. Lägg dem i en ugnssäker form. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker och mandelspån och rör om. Häll i äppeljuicen och koka sedan ihop till en simmig konsistens. Skeda såsen över pannkakorna och gratinera i ugn tills de fått fin färg, ca 6 minuter. Servera gärna crêpen tillsammans med en god vaniljglass.

Toscacrêpe med äpplen.
Toscacrêpe med äpplen.

Av: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons