Tortillas med grillad halloumi och jordgubbssalsa

Recept på tortillas med grillad halloumi och jordgubbssalsa

Salt halloumi möter söt jordgubbssalsa, en riktig hit!
06 september, 2019

6 portioner

Du behöver:

7 dl vetemjöl

1/2 tsk bakpulver

1/2 tsk salt

25 g smör

3 dl varmt vatten

Harissakryddad halloumi:

400 g halloumi

1 msk harissa

Chipotlemajo:

1 persika

1 dl majonnäs

1 dl turkisk yoghurt, 10 %

2 msk chipotlepasta

2 krm salt

1 krm nymalen svartpeppar

Jordgubbssalsa:

500 g färska jordgubbar

1/2 rödlök

1 msk honung

1/2 lime, skal och saft

1 msk finhackad koriander

2 krm salt

1 krm nymalen svartpeppar

Till servering:

1 påse nacochips

150 g majs

1 kruka koriander

strimlad salladslök

Gör tortillabrödet så här:

  1. Blanda samman de torra ingredienserna till tortillabrödet.
  2. Skär smöret i mindre bitar och tillsätt det. Häll långsamt över det varma vattnet och blanda samman till en kletig deg.
  3. Ta upp degen och knåda den på ett mjöligt bakbord ca 2 minuter. Lägg tillbaka i skålen och täck med en fuktig handduk, låt vila 20 minuter.
  4. Dela degen i 15 delar och rulla till små bollar, kavla sedan ut bollarna till runda tortillabröd. Stek dem i en torr stekpanna, ca 30 sekunder på varje sida.

Gör jordgubbssalsan så här:

  1. Ansa och dela jordgubbarna i centimeterstora bitar. Skala och finhacka rödlöken.
  2. Lägg bär och lök i en skål och smaka av med honung, lime, finhackad koriander, salt och nymalen svartpeppar.
  3. Kärna ur persikan och hacka den fint. Lägg i en skål tillsammans med resten av ingredienserna till majon och blanda om.
  4. Strimla halloumin och blanda den med harrissakryddan. Grilla eller stek gyllene.
  5. Servera allt på bricka.
Recept på tortillas med grillad halloumi och jordgubbssalsa

Tortillas med grillad halloumi och jordgubbssalsa.

Av: Anna Wendt/Söderberg Agentur

Foto: Lennart Weibull

Assistent: Sara Idre