Tortilla med potatis, fetaost och chorizo

Tortilla med potatis, fetaost och chorizo.

Mättande och smakrik tortilla med potatis, fetaost och chorizo. Det går bra att byta chorizon mot någon annan korvsort. Toppa med hackad gräslök.
05 mars, 2018

4 personer

Du behöver:

1 rödlök

1 bakpotatis

1 paprika

100 g chorizo

2 msk olja

1 tsk torkad oregano

salt

nymald svartpeppar

8 ägg

4 msk grädde

1 kruka persilja

½ tsk curry

½ tsk gurkmeja

100 g fetaost

Till servering:

1 kruka gräslök

bröd

Gör så här:

Skala löken, grovhacka den. Skala potatisen, skär i tärningar. Skär paprikan i strimlor och chorizon i tunna skivor.

Stek lök och potatis i 3–4 minuter i olja i en ugnsfast stekpanna. Tillsätt paprika och chorizo och låt steka med i 2–3 minuter. Smaka av med oregano, salt och peppar.

Sätt ugnen på 200°. Vispa äggen med grädden. Hacka persilja och rör ner curry, gurkmeja, salt och peppar. Häll äggblandningen över blandningen i pannan.

Sätt pannan i ugnen i 10 minuter, ta ut den och smula över fetaost. Ställ tillbaka den i ugnen och grädda vidare i 5–10 minuter tills äggblandningen har stannat. Strö över hackad gräslök och servera med ett gott bröd.

Tortilla med potatis, fetaost och chorizo.

Tortilla med potatis, fetaost och chorizo.

Av: Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Betina Hastoft